primosten 13
Primošten

Primošten je po tradiciji ribarsko, maslinarsko i vinogradarsko mjesto koje se s vremenom razvilo u turistički dragulj. Smješten u Dalmaciji između gradova Šibenika i Splita pored kilometara prekrasnih uređenih šljunčanih plaža nudi veliki izbor kafića, restorana, suvenir i art shopova, sportske terene za tenis, mini golf, stolni tenis, nogomet, košarku, odbojku te bogati kulturno umjetnički program. Stari grad Primošten smješten je na brežuljkastom poluotoku okružen sa sedam malih otoka. Opasan s srenjovjekovnim bedemom zadržao je sva obilježja mediteranskog gradića. Prepoznatljiv po uskim uličicama i zbijenim kamenim kućama među kojima se se nalazi mnoštvo restorana, kafića i konoba.
Nedaleko od samog mjesta nalaze se dva poznata nacionalna parka; Nacionalni park Krka (www.npkrka.hr) i Nacionalni park Kornati (www.kornati.hr). Jednodnevni izleti u ova dva bisera prirode organiziraju se svakodnevno i to brodom iz samog Primoštena te pružaju nezaboravan doživljaj.

Šibenik

Šibenik (www.sibenik-tourism.hr/hr/) se smjestio u središnjem dijelu hrvatske obale Jadrana, u slikovitom, razvedenom zaljevu u koji utječe rijeka Krka, jedna od najljepših kraških rijeka u Hrvatskoj. Pogled na Šibenik otkriva jedinstveni sklad urbane poetike grada i njegova prirodnog okruženja. Na ulazu u tjesnac je tvrđava sv Nikole, najznačajnija renesansna tvrđava na istočnoj obali Jadrana.

sibenik3
trogir3
Trogir

Trogir (www.tztrogir.hr/cr/) koji se danas nalazi na UNESCO-ov popisu svjetske kulturne baštine kao najbolje sačuvan romaničko-gotički grad u središnjoj Europi u je povijesti bio jedan od kulturnih središta Dalmacije, u 13. stoljeću obogaćen sa majstorskim radovima majstora Radovana i Ivana Luciusa, koji su obogatili grad sa poznatim kipovima, arhitekturom i slikama.

Split

Split (www.visitsplit.com/hr/1/dobrodosli-u-split) je drugi najveći grad u Hrvatskoj. Punih 17 stoljeća, otkako je rimski car Dioklecijan odlučio baš na tom poluotoku blizu velikog rimskog grada Salone izgraditi palaču u kojoj bi u miru proveo posljednje godine svoga života traje priča o Splitu.
U tih 1700 godina Palača je polako postajala i postala grad, koji danas mami bogatom tradicijom, veličanstvenom poviješću, ljepotom prirodne i kulturne baštine. Split je mnogo više od veličanstvene arhitektonske kulise. Grad je to u kojem je moguće uživati u vrhunskoj gastronomiji i vinima, naći brojna kulturna događanja poput filmskih i kazališnih festivala, izložbi, vrhunskih muzeja i koncerata, grad koji nudi zabavu od brojnih klubova i barova preko uličnih događanja do festivala poput Ultra Europe kojeg svake godine posjeti i do 100 tisuća mladih iz stotinjak zemalja svijeta.

split3